Русе

Русе Времето в Русе
 

Красотата и очарованието на Русе може да се опишат с две думи - Малката Виена. Най-големият български град по поречието на Дунав съдържа частица от атмосферата на австрийската столица, известна по цял свят със своите неокласически сгради и барокови дворци.

Основната заслуга за това е Дунав, която винаги е играла важна роля в разви­тието му. По нейното течение продължават да прииждат културни влияния от Западна Европа, които правят Русе града с ,.най-европейскии вид в България.

Градът очарова с изящните си сгради от началото на миналия век, направени в неокласически стил, смесващ барок, ренесанс, готика и ампир. С прекрасните си градски паркове и светещи фонтани, разположени на най-неочаквани места. С без­крайните пешеходни и велоалеи, които кръстосват градския център и зоната около Дунав. С множеството исторически и културни забележителности.

Но това не е всичко. Голямата ценност на града са неговите жители. Русенци са приветливи и спонтанни хора, които умеят да се забавляват. Ще го усетите, ако дойдете тук през май, когато се провежда традиционният фестивал на туристи­ческите забавления и анимации.

През тази част на годината градът просто сияе. фонтаните искрят в различ­ни цветове. Весели компании изпълват площадите. По улиците свирят музиканти. Хората се забавляват с бира в ръка. Един масов купон на открито, на който всички са поканени.


 


 

 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok