Хотели в Казанлък

Казанлък Времето в Казанлък
 

България произвежда най-качественото розово масло в света. Той е местно Казанлък се отглежда маслодайна Роза, выращиваемая в розовата Долина, където условията са най-благоприятни за растежа.

Казанлък се гордее с богатото си тракийско наследство и смело може да се нарече столица на долината на Тракийските владетели. В Казанлък можете да се докоснете до тайните на тракийската цивилизация. Едни от най ярките наследства е казанлъшката тракийска гробница, част от световното наследство на ЮНЕСКО, могилите “Голяма Косматка”, “Оструша” и “Светицата”. В музеите и галериите можете да се запознаете с миналото на Казанлък, с легендите около неговото създаване и с автентичния бит на казанлъчани, свързан с производството на розово масло, хумористичните разкази на Чудомир, с картините на великите Дечко Узунов, Ненко Балкански и музиката на гениалния Петко Стайнов.

В края на май и началото юни можете да се насладите на благоуханието на Роза Дамасцена, от която се добива най-цененото етерично масло. Тогава Казанлък слави красотата на своята Царица Роза.


 


 

members (блг)

Светлана Асенова

Мениджър
продажби

Татяна Димитрова

Мениджър по заетостта

Николай Димитров

Мениджър
хотели

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok