Град в България Пловдив

Плевен Времето в Пловдив
 

Пловдив разполага с всичко необходимо за романтично бягство: красива архитектура, добра храна, интересни хора II хилядолетна история. (Първите свидетелства за трайно човешко присъствие по тези земи са отпреди 6000 години. През вековете градът е сменял много пъти името си - Евмолпия, филипополис, Пълдин, Тримонциум, Пулпудева, филибе... Сменяли са се и владетелите му - траки, византийци, римляни, славяни, прабългари, кръстоносци, османски турци. Всяка от тези цивилизации е Оставяла след себе си белезите на своята култура. 

Можете да се докоснете до величието на Пловдив, като направите една пълна обиколка на Стария град. Разходете се по стръмните павирани улички, за да усети­те атмосферата на града от епохата на Възраждането. Голяма част от възрожденските къщи са отлично запазени и реставрирани. Между тях ще откриете много ресторанти, барове и кафенета с дворчета и музика на живо.

Най-романтичната част е при средновековната Хисар капия - източната порта на старата крепостна стена, която е символичен „вход“ къ^миналото.на Пловдив и* често се използва за декор на сватбени фотосесии.

За място пловдивчани си харесаха пешеходния мост над Гребната база - може би заради зеленината и уединението, което дава паркът край гребния канал. Иначе в града има достатъчно мостове над Марица, които също са подходящи за тази цел.

Макар че броят на любовните катинарчета в Пловдив все още е далеч от този на прочутия „Пон дез ар“ (Моста на изкуствата) в Париж, мястото трайно се пре­върна в любимо на всички влюбени двойки в града.

Младите влагат различна символика в този ритуал. Някои двойки смятат, че връзването на катинари с имената им ще ги пази от зли сили и недоброжелатели. Други пък искат по този начин да направят любовта си „вечна".

Общинските власти периодично разчистват перилата на съоръжението от ка­тинари, които натежават на моста и развалят конструкцията, но на тяхно място бързо се появяват нови.

 


RESIDENCE CITY GARDEN

RESIDENCE CITY GARDEN

 


 


 

 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok