Хотели в София

София Времето в София
 

София е не само столицата на България, но и сърцето на държавата. Градът е културен, просветен, административен и индустриален център, а девизът му с право е „Расте, но не старее”. София е най-големият град в България и е разположен в Софийското поле. Заобиколен е от Стара планина на север, Витоша на юг, на югоизток от Лозенската планина и Люлин планина на югозапад.

София се намира на 55 км от границата със Сърбия при Калотина, 113 км от Македония при Гюешево, на 211 км от границата с Румъния при Видин и 324 км при Русе, на 138 км от границата с Гърция при Кулата, 315 от границата с Турция при Капитан Андреево, на 392 км от морския град Бургас и 470 км от Варна. София се оформя като модерна европейска столица с много бизнес и търговски центрове, динамичен нощен живот и културни забележителности.

Природните дадености на града го отличават с умерен климат, чист планински въздух, богатство на минерални води, много паркове и градини.

През територията му преминават няколко реки - Искър, Владайска, Перловска, Суходолска и др.

Девизът на София, изписан под герба на града, гласи: „Расте, но не старее“.

Това мото е напълно обосновано, предвид че за периода 1946 - 1992 г. населението на града се е увеличило 2-3 пъти. С подобна пропорция с всяка изминала година расте и площта, на която е разгърната столицата.


 


 


 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok