Св. св. Константин и Елена

Св. Константин и Елена Времето в курорта

Курортът Св. Cв. Константин и Елена е наречен така в чест на намиращия се тук мъжки манастир, съществуващ и действащ макар и в силно съкратен вид и досега. Манастирът е посветен на първия римски император приел христия.нството и неговата майка, посетила светата земя и намерила светия кръст.

Св. Константин е най-стария черноморски курорт в България. Той се намира на 8 км. северно от Варна. От варненското летище до курорта се стига за около 20 минути.

Плажът на Св.Константин е във вид на няколко неголеми пясъчни заливчета.
Срещу хотел „Чайка“ до кораба-ресторант „Cириус“ на плажа има минерален хипертермален сероводороден извор. Недостатък на минералната вода за събиращите се около извора туристи е нейният не особенно приятен „лековит“ мирис, достойнство —  безспорното благоприятно въздействие върху косата, кожата, нервната система и организма като цяло. С минерална вода са запълнени и повечето открити басейни на територията на комплекса.

Курортния живот на Св.Константин е лишен от суматоха, характерна, например за Златни пясъци. Всичко тук изглежда спокойно, благоприлично и навява мисли за балнеологични процедури. С една дума, курортът е старомоден и с традиции.
Вечер почиващите се разхождат по централната пешеходна алея и демонстрират здрав вид и прекрасно разположение на духа, което желаем и на вас. 


 


 


 


 

∽ APARTHOTEL ∽


 

 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok