Град в България Варна

Варна Времето в Варна

Всеки варненец има поне една романтичнз история от Морската градина. Просторният парк има десетки пейки с гледка към морето, където влюбените двойки намират уединение.

Това е най-големият градски парк на Балканския полуостров - дължината му е близо 4 км. Градината е пълна с редки дървесни видове и много цветя, красиво под­държани и обновявани всяка година.

Най-романтичната част е при поляната салпинеума. където се намира и Мостче­то на желанията. Поверието гласи, че който мине със затворени очи по него и си повтаря съкровено желание, то се сбъдва.

Ключова роля за днешния облик на Морската градина има чешкият паркострои- тел Антон Новак, специализирал в парковете на императорските дворци „Шонбрун“ и „Белведере“ във Виена. Благодарение на него обраслият с треволяци варненски бряг се превръща в приказна градина с десетки редки растителни видове, които са доставяни от различни точки на Европа.

Проектът за Морската градина се превръща в лична кауза за младия чех, който посвещава цели 40 години от живота си в облагородяването и разкрасяването на парка.

Най-големите забележителносггш в Мор­ската градина са Делфинариумът и Зооло­гическата градина. Не пропускайте и об­раслата в бръшлян сграда на .Аквариума-. Сред атракциите е и Кривото дърво до Летния театър, пазещо спомена за много първи целувки.


 


 


 


 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok