Обзор

Обзор Времето в Обзор

Курортното градче Обзор се намира на половината път между Варна и Бургас. Около 65 км отделя Обзор от летищата на тези два града.

Древните гърци са дали на това старинно черноморско поселение името Хелиополис — град на слънцето. Римляните са построили тук храм на Юпитер, руините на този храм и фрагменти от римската крепостна стена все още могат да бъдат видяни в градския парк.

Широката плажна ивица е дълга около 7 км. В Обзор има много семейни хотели, предлага се и настаняване в хотели с висока категория.

На 14 км южно от Обзор е разположен нос Емине (той завършва веригата от Стара планина, разделяща България на две части). Тук се намира морският фар и остатъци от древната българска крепост Емона. Според легендата, от село Емона родом е бил тракийският цар Рец, сражавал се в Троянската война.

Обзор е курорт приятен във всички отношения за семеен отдих, тих и спокоен, без шума и суматохата на големите „индустриални“ курорти.

 


 


 


 

 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok