Екскурзия Истанбул

Екскурзия Истанбул

Экскурсия в Стамбул

Истанбул - един от най-космополитните градове в света, застанал на Босфора между Европа и Азия, приютява на едно място различни култури, а разнообразието на обичаи, религии и традиции е несравнимо очарователно. Интересна и уникална смесица от византийско, отоманско и дори римско историческо наследство придават на днешен Истанбул неговия пъстър облик и атмосфера. Босфорът и дворецът Долмабахче, Синята джамия, султанският дворец Топкапъ сарай и Света София са съвсем малка част от символите на града, в който още стотици съкровища чакат да бъдат открити!

Пешеходна обиколка на историческия център на града (включена в цената), с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Програмата продължава с посещение на Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число“, към която се стичат хиляди туристи от цял Свят на всяко първо число от месеца. С ключетата, които се продават на входа на църквата, символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Има едно задължително условие – ако желанието се сбъдне, ключето трябва да се върне в църквата отново на първо число от месеца.

Настаняване в хотела. Желаещите да разгледат отвътре църквата „Св. София” и Водохранилището, могат да го направят в следобедните часове, в компанията на местен лицензиран екскурзовод (доп. заплащане). За да има вечерта ви подобаващ завършек, ви предлагаме вечеря с шоу програма в Ориент Хаус Босфорус, където ще имате възможност да се насладите на невероятните нощни гледки към Златния рог и Босфора, разкриващи се пред вас по време на нощния круиз (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

Голям избор от допълнителни дейности:

  • Посещение на двореца Топкапъ
  • Турска баня;
  • Разходка с корабче по Босфора;
  • Вечерна фолклорна шоупрограма и ориенталски танци – “Ориент хаус";
  • Посещение църква музей "Света София".;
  • Посещение на комплекса на църквите  «Карие», разглеждане на комплекса «Миния Тюрк» и посещение на Вселенската патриаршия.

 

 

 

 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok