Екскурзия Пловдив - Pупите София

Пловдив  – Рилски манастир – Рупите София.

 

Екскурзия до най-отдалечените и красиви кътчета на България – 2 дни с автобус.

1 ден: Ранно сутрешно потегляне; посещение на Бачковски манастир – втория по големина манастир и духовен център в България с над 10-вековни традиции; отпътуване за София – обяд; пешеходна обиколка на основните забележителности на столицата (катедралата “Александър Невски”, Народното събрание, руската църква “Св. Николай”, Летния дворец, Президентството и Министерски съвет, църквите “Св. Петка”, “Св. Георги” и “Св. Неделя”); потегляне за Рилски манастир; вечеря и нощувка в района на Рилски манастир;

2 ден: Възможност за посещение на ранната сутрешна литургия в Рилски манастир; закуска; разглеждане на манастира – най-големия и най-красивия в страната, запазил паметта на българския Ренесанс; отпътуване за местността „Рупите”, обвита в ореола на мистичната енергия на пророчицата Ванга, избрала да преживее на това място последните си земни дни; свободно време за разглеждане на комплекса около храма “Св. Петка Българска”; посещение на храма “Св. Георги” в с. Златолист, където е живяла и е погребана Преподобна Стойна, считана за духовната майка на Ванга; обяд; посещение на църквата “Св. Троица” в Банско, датираща от 19 век, известна с красивия си иконостас и стенописи; следобедно отпътуване и късно вечерно пристигане.

rilski monastir1

 

 

 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok