Екскурзия Созопол-Несебър

СОЗОПОЛ - ГРАД на СПАСЕНИЕТО /Българският Йерусалим/

 

gor spaseniya

С удоволствие искаме да ви предложим нашата новост - екскурзия, която ще ви покаже най-живописните и романтични, наситени духовност кътчета на Южното Черноморие на България.

 Сутринта отпътуване в г. Созопол. Созопол се намира на 34 км от Бургас и на 6 км от ваканционно селище Дюни върху живописен скалист полуостров. Градът и част от околностите му са дъгообразно обградени от Медни рид – разклонение на рида Босна. Името Медни рид подсказва голямото икономическо значение на многобройните рудници, разработени тук от траките през II хил. пр. Хр. През ХIII – ХII в. пр. Хр. те изграждат по високите му части отбранителна линия от крепости.

  Созопол е най-старият град на Българското черноморско крайбрежие. Първото селище тук възниква в края на VI в. пр. Хр. и датира от епохата на късния неолит. Подводните проучвания в акваторията на съвременното пристанище разкриват останки на потънало населено място от късния халколит и раннобронзовата епоха в края на V хил. и началото на III хил. пр.Хр. Открити са керамични съдове, каменни и костни оръдия на труда.

В програмата е включено морското пътуване из живописните острови "Св. Иван" и "Св. Петър", от където се разкрива вълнуваща дъха панорама на южното крайбрежие на България.

На остров Св. Ивана е най-голямата колония сребрист чайки.

Обяд на борда от ястия, приготвени на скара.

 

gor spaseniya1

 

Екскурзия продължава с посещение на пътя – Красивият исторически град Несебър разбира се – намира се достатъчно наблизо, разположен е на живописен полуостров, буквално е претъпкан с исторически паметници, на брега на морето е и има прекрасна атмосфера, която ежегодно привлича хиляди чуждестранни туристи. В старата част на града има около 40 църкви, представляващи археоложки находки.

Завръщането на вечеря.

 
 
 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok