Екскурзия Аладжа манастир - Варна

Аладжа манастир - Светлинно шоу - Дегустация на вина -
Вечерните светлини на град Варна

6 5 1

Екскурзията предлага на туристите след вечеря отидете в приятно пътуване, съчетаващо в себе си светлинно шоу, на фона на древни скали и вечерните светлини на Варна, както и дегустация на български вина.

Програмата започва с разглеждане на  Аладжа манастир– Аладжа манастир се намира на 17 километра от Варна. Изграден е на франгенското плато в отвесен скален масив. Височината му е около 40 метра. На мястото има няколко естествени пещери, които са се образували от варовиковите утайки по дъното на Сарматско море (древно море, покривало почти цялата територия на Югоизточна Европа.). Предполага се, че манастирът е бил с друго християнско име, но не се знае какво е то. Сегашното си наименование вероятно носи от османското робство. В момента той не е действащ и изпълнява ролята на туристическа забележителност. Името му идва от „шарен, пъстър“ на турски език и най-вероятно ме у дадено, заради запазените стенописи в параклиса.

7

  

След това туристите насладятся панорамна разглеждане на вечерната Варна и дегустация на вина в уютна винарска изба. В компанията на любителите и ценителите на виното гостите отведают различни сортове вина и послушают завладяваща история за българското вино. Се предлагат студени закуски.

Фото-пауза в центъра на Варна, на фона Катедралата.

 

 

 

 
 
 
 
 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok