Екскурзия Варна – Делфинариум

Варна – Делфинариум - Варна Ленд

dilfin

 Посещение на представяне на талантливи делфините и техните треньори във Варненския делфинариум.

Делфинариум е единствено по рода си в България атракционно съоръжение. Разположен е сред зеленината в северната част на варненската Морска градина, с чудесен изглед към морето.

Открит е на 1984 г и е един от символите не само на Варна, а и на българския туризъм. Делфинариумът е неотменна точка в програмите на всички туристи, посещаващи Черноморието.Сградата впечатлява с футуристичната си конструкция и фасада от алуминий и стъкло. Делфинариумът е проектиран от колектив, под ръководството на известния архитект Симеон Саралиев. Самата постройка представлява лека пространствена конструкция във формата на стъклен куб, с размери 30х30 метра и височина 14 метра.

Първите делфини са пристигнали във варненския делфинариум през 1984 г от кубински делфинариум. Те са от вида Tursiops truncatus (бутилконоси делфини). В световен мащаб винаги се е считало, че ражданията на делфини в изкуствена среда са рядкост. Благодарение на създадените отлични условия и професионални грижи, полагани от екипа на Феста Делфинариум, тук ражданията са нормална практика. В момента се отглеждат 5 делфина.

2


Панорамна обиколка на града, а така също и увлекателная разходка по  Варна-Ленд, разположен в сърцето на Морската градина и в близост до центъра на града. Следва леко забавление и свободно време: туристите могат да се разходят по утопающим в зеленина алеи на парка, на пешеходна търговска улица, или да остане в сърцето на Варна-Ленд. Тук се предлагат забавления за всички възрасти - възможност за каране на лодки и водни колелета-катамаран на малко езеро, голямо разнообразие от атракции: люлки, въртележки, батути, надуваеми пързалки, паровозики, стрелбище, виенско колело, машини и други.

 

 

 
 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok