Екскурзия Гатанки и легенди на Варна

Гатанки и легенди

Аладжа Манастир - Каменната гора - Варна

Аладжа монастырь

Полу-дневна екскурзия с посещение на две от най-забележителните места в покрайнините на Варна, обгърнати пъзели и заредени положителна енергия.

Програмата започва с разглеждане на Аладжа манастир– Аладжа манастир се намира на 17 километра от Варна. Изграден е на франгенското плато в отвесен скален масив. Височината му е около 40 метра. На мястото има няколко естествени пещери, които са се образували от варовиковите утайки по дъното на Сарматско море (древно море, покривало почти цялата територия на Югоизточна Европа.). Предполага се, че манастирът е бил с друго християнско име, но не се знае какво е то. Сегашното си наименование вероятно носи от османското робство. В момента той не е действащ и изпълнява ролята на туристическа забележителност. Името му идва от „шарен, пъстър“ на турски език и най-вероятно ме у дадено, заради запазените стенописи в параклиса.pobiti kamani

Следва посещение на природен феномен "Каменната гора" (Побити къмни) - Защитената местност Побити камъни се намира на около 15 км на запад от град Варна. Там се издигат естествени каменни варовикови колони, разположени в 14 отделни групи в землищата на няколко селища. Природният феномен е една от най-посещаваните забележителности в района. 

Панорамна обиколка на гр.Варна. Спирка около катедралата "Успение Богородично". Възможност за посещение и разглеждане на храма. Свободно време в центъра на Варна.

 
 
 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok