Екскурзия Роженски манастир.

РУПИТЕ – МЕЛНИК – РОЖЕНСКИ МАНАСТИР

 

РОЖЕНСКИЙ МОНАСТЬIРЬ

 Отпътуване за Рупите – свещена местност, където се намира храмът, построен от известната пророчица Баба Ванга. Свободно време за разходка в местността. Отпътуване за Мелник.
Мелник – най-малкият град в България. Сред забележителностите на града са Пашовата къща, Кордопуловата къща, Руините на средновековни църкви. Разположено в подножието на уникалните Мелнишки земни пирамиди, градчето е известно и с чудесното си вино. Пешеходна разходка и свободно време с възможност за обяд.
Отпътуване към Роженския манастир, основан през XIII век. Точната дата на основаването на Роженския манастир не е известна, но за първи път името му се споменава в преписка към гръцки ръкопис от 13 в. По това време Мелнишката област е управлявана от деспот Алексий Слав, племенник на българския цар Калоян (1197-1207). По време на османското нашествие и власт манастирът е бил многократно подлаган на разрушения, но винаги възстановяван. Автобусът спира на площада на село Рожен, откъдето има пешеходен преход до манастира /около 1 км/. По пътя към манастира се намира гробът на Яне Сандански.

 

Програма:

08:30 /приблизително/ - отпътуване

10:00 - 11:00 – посещение на местността Рупите /църква "Св.Петка Българска", гробът на Ванга/

11:20 - 12:00 – разглеждане Роженского манастир

12:20 - 13:40 – разходка по Мельнику и посещение на къщата-музей на търговец Кордопуло

13:50 - 14:50 – обяд/супа, салата, основно – месо с гарнитура, десерт, чаша вино, 0,5 л мин. вода/;

15:00 -16:00 – свободно време, отпътуване на обратно

18:00 – завръщане в курорт

 

 
 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok