Екскурзия СОФИЯ СИТИ ТУР.

СОФИЯ СИТИ ТУР - еднодневна

 

sofia1 sofia2 sofia

София е най-древнита европейска столица, с история, започваща още от неолита. Градът възниква като такъв през 4-ти век преди новата ера. Тогава е бил управляван за известно време от Александър Македонски.

През 9 век за име на града се смята Средец. Думата значи "среда" и е избрана, заради географското местоположение на града.

По същото време в гръцки анали за София се е използвало името "Триадица". За името се водят спорове дали не идва от "Средец" или "Света Троица".

"София" официално става име на града чак през 14-ти век, заради катедралната църква "Света София". Официално името е вписано като наименование на селището в края на века в различни документи.

Ви представя възможност да видите по време на пешеходния тур: Народното събрание, Президентството, Министерския съвет, както и всички министерства са в центъра на града. Освен това всички висши институции на съдебната влас от Върховния съд до Главната прокуратура също се намират на територията на София.

В София се намират още Светият синод, Главното мюфтийство и Главният равинат. Националната художествена галерия, археологични, исторически, природни и други музеи са част от красивата история и архитектура на града.

Една от най-големите забележителности е храм-паметникът Свети Александър Невски. Други църкви като "Света София", "Боянската църква", "Свети Георги", "Свети Седмочисленици", Илинденския, Драгалевския, Кремиковския и Люлинския манастир и много други привличат хиляди туристи всяка година.

Известни паметници в София са паметникът на Васил Левски, Съветската армия, Руски паметник, Цар Освободител и т.н.

Програма:

08:00 /приблизително/ - отпътуване

11:00 - 16:30 – обхват на пешеходната обиколка на централната част на София, свободно време, отпътуване на обратно

19:00 – завръщане в курорт

 

 
 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok