Екскурзия Рилски манастир

РИЛСКИЙ МАНАСТИР - следобеден

 

Рилски манастир: духовно място с неудържима притегателна сила, архитектурен шедьовър, паметник под егидата на ЮНЕСКО. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Хв. на мястото на старата постница в планина Рила. През времето на своето съществуване манастирът е бил многократно преустройван, разрушаван и отново възстановяван. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие.

rilski rilski1 rilski2

Придвижване с автобуса до Рилски манастир, място, обвито с легенди, с прекрасна панорама към Елени връх и т.нар. „Зли потоци”, както и към и високите внушителни зъбери и триони на един от най-непристъпните и красиви дялове на Рила. Кратка почивка и разходка в района.

Посещение на гроба на Св. Иван Рилски - по камениста пътека, около 30 минути. По желание и при подходящи климатични условия (сухо време) - пешеходна разходка по красива пътека (около 1 час) до Кирилова поляна.
Останалите се придвижват до манастира с автобуса.

Свободно време в манастира. Разглеждане на Хрельовата кула, църквата Рождество Богородично с чудотворната икона на Дева Мария и изящно украсения иконостас, магерницата. По желание посещение на манастирския музей с Рафаиловия кръст – символ на 12-годишния труд на монаха Рафаил. Ще имате възможност да се потопите във величествената красота на Рила планина.

При възможност посещение на Винарна Меди Валей, където по желание можете да участвате в организиран тур за разглеждане на производството на вина и да си купите вино на преференциални цени. Разглеждане на избата, разходка. 

 

Програма:

13:30 /приблизително/ - отпътуване

15:00 - 17:00 – осмотр Рильской обители, угощение, свободное время, обратный отъезд

19:00 – завръщане в курорт

 

 
 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok