ФЕСТИВАЛИ 2021

venets

 

Международният фестивал-конкурс „Славянски венец“ се провежда в България от 2000 г. Във фестивала участват детски, юношески групи и соло изпълнители от Украйна, Русия, Беларус, Армения, Грузия, Латвия, Литва, Естония, Молдова, Казахстан и Узбекистан. Фестивалът представлява не само разнообразието от различни жанрове, но и се превърна в празник за гостите и участниците в него.
Основните задачи на фестивала са: обмяната на опит между участниците във фестивала, художественото образование на деца, юноши и младежи; създаване на условия за подкрепа и развитие на детското и младежкото творчество; развитието на славянската култура и укрепването на междуетническото сътрудничество; участие на водещи културни експерти и изтъкнати творци в сътрудничество с деца и тийнейджъри, както и повишаване на професионалните умения и квалификации на мениджъри и учители, творчески екипи и изпълнители.
Съдиите са истински професионалисти с международна категория за съдийство, действащи треньори, както и изтъкнати творци на културата и изкуството.

Възрастови категории:

 • 1 категория - 7-9 години
 • 2 категория - 10-12 години
 • 3 категория - 13-15 години
 • 4 категория - 16-18 години
 • 5 категория - над 18 години

Номинации:

 • Вокал - солисти, дуети, ансамбли /поп, фолк, академични/
 • Хореография /поп, фолк, класика, бални танци, улични танци, хип-хоп, C-walk, krump, ragga, dancehall, брейк данс/
 • Инструментал /фолк, класика и др./
 • Оригинален жанр /пластика, равновесие, , жонглиране, клоунада, демонстрационни представления, спортни клубове и асоциации/
 • Театрален жанр /аматьорски групи във всички направления на театралното изкуство/
 • Декоративно и приложно изкуство /художествена бродерия; макраме; изработка на гоблени; артистично плетене; рисуване върху тъкани, дърво и стъкло; художествена дървопреработка: дърворезба, инкрустация; художествена обработка на кожа; художествена обработка на метал; художествена обработка на глина и др.

През годините на провеждане на фестивала, сред журито и гостите на фестивала са били изтъкнати личности като: вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, консули на Украйна и Русия, кметовете на Кранево, Балчик, Варна, академик Христо Недялков - диригент на хора на Българското национално радио, Андрис Капинш, хореограф, директор на Киевското училище Тодес.

На фестивала участие вземат и деца с увреждания и в неравностойно положение, с цел да се стимулира развитието на художественото творчество като средство за тяхната рехабилитация и социална адаптация.
Децата и тийнейджърите не само активно участват в самия процес на фестивала, но и могат да си починат и да се забавляват на красивото Черноморско крайбрежие на България.

ТУРАЛ МЕНИДЖМЪНТ кани всички на фестивала на изкуствата!

 

members

                                                       

Картина1

Финансовата помощ ще бъде използвана за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.
В резултат от изпълнението на процедурата предприятието, ще продължат дейността си и след приключване на проекта.

 

members (блг)

 

 

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok